ŠIAULIŲ KRAŠTO BAJORŲ SĄJUNGA

 

2022 m. Šiaulių krašto bajorų sąjungos kronika

2022-12-10 Šiaulių krašto bajorų sąjungos atstovai dalyvavo adventinėje popietėje. Susitikimas vyko Šiaulių botanikos sode, todėl popietę paįvairino edukacija. Kiekvienas įsijautė į kūrėjo rolę ir namo parsinešė puikų šventinį akcentą – vainiką.

2022-11-26 organizuotas senato posėdis Šiauliuose. Vieninga bajorų komanda, kurią sudarė: Lietuvos bajorų karališkosios sąjungos vadas Perlis Vaisieta, Vilniaus krašto bajorų sąjungos vadė Elona Varanauskiene, iniciatyvieji Vilniaus krašto bajorai, Šiaulių krašto bajorų sąjungos vadė Aneta Koryznė, asociacijos „Karpatai“ vadovas Yury Yanchiyuk, kūrybingasis Jotvingių kryžiaus ordino riteris, Šiaulių miesto garbės pilietis Vilius Puronas paminėjo  Holodomoro 90-metį ir Kryžių kalne padėjo Vilniaus krašto bajorų atvežtą vainiką.

2022-11-19 Šiaulių krašto bajorų sąjungos vadė Aneta Koryznė kartu su Irute Galkauskiene, garbingo 90-ojo jubiliejaus proga, visų Šiaulių krašto bajorų vardu, sveikino savo ištikimą ir ilgametę narę Stanislavą Bunikienę.

2022-11-19 Šiaulių krašto bajorų sąjungos vadė Aneta Koryznė kartu su Irute Galkauskiene, garbingo 90-ojo jubiliejaus proga, visų Šiaulių krašto bajorų vardu, sveikino savo ištikimą ir ilgametę narę Stanislavą Bunikienę.

2022-11-08 Šiaulių krašto bajorų sąjungos vadė Aneta Koryznė Šiaulių rajono Kairių seniūnijos Kultūros centre išeksponavo 38 Šiaulių krašto bajorams priklausančius herbus.

2022-09-10 Šiaulių krašto bajorų sąjungos vadė Aneta Koryznė ir tarybos narė Jadvyga Šimkienė pristatė savo kūrybą Šiaulių dienų 786 proga organizuotose literatūriniuose skaitymuose „Miestui, draugui, gėlei 2022“.

2022-08-26 Šiaulių krašto bajorų sąjungos nariai lankėsi trijų kartų Galkauskų giminės moterų: Irenos Galkauskienės, Irminos Galkauskienė, Ievos Galkauskaitės – Tenienės  kūrybinių darbų parodoje Šiaulių rajono Meškuičių kultūros centre.

Pagrindinė renginio idėja buvo ta, kad gebėjimas kurti – tai privilegija. Dalijimasis, tuo kas vertinga, skatina kūrėją tęsti kūrybinį kelią, o žiūrovą praturtina dvasiškai ir įgalina kurti. Ši idėja kilo Šiaulių krašto bajorų sąjungos vadei Anetai Koryznei. Privilegija kurti bei savo kūrybos vaisiais atvyko pasidalinti poetai ir bajorai iš visos respublikos.

2022-08-20 Šiaulių krašto bajorų sąjungos nariai vyko į patyriminę ekskursiją Pakėvio dvare, kurios metu ne tik susipažino su šio dvaro bei apylinkių istorija, bet ir aptarė bendradarbiavimo galimybes ir tolimesnes perspektyvas.

2022-07-22 Šiaulių krašto bajorė bei tarybos narė Jadvyga Šimkienė ir vadė Aneta Koryznė dalyvavo respublikiniuose poezijos skaitymuose Skaudvilėje ir pristatė asmeninę kūrybą.